Anjelsky čertovská škola

Tradične sa na sviatok sv. Mikuláša učíme v čertovskej škole. Tento rok sme ju rozšírili o anjelskú triedu. Deti sa ráno prezliekli za čertov a anjelov čakajúc, čo sa bude diať. Vypracovali sme si čertovsky ťažké a anjelsky ľahké pracovné listy, zaspievali sme si, zahrali sme sa, vystrihovali sme z novín a časopisov písmenká a skladali čertovské príslovia, vymaľovávali sme omaľovánky a vrcholom dňa bolo zdobenie vianočného stromčeka.

Mikuláš

Aj tento rok zavítal do našej obce Mikuláš. Deti si pripravili pekné básničky a pesničky a dúfali, že ich Mikuláš aj tento rok štedro obdaruje. Mikuláš všetkých obdaroval a pobral sa zas o kus ďalej 🙂

Vianočné tvorivé dielne v múzeu v Seredi

V predvianočnom čase sme navštívili sereďské múzeum. Najprv sme si pozreli výstavu s názvom Egypt – dar Nílu a potom sme sa zúčastnili tvorivých vianočných dielní. Ochutnali sme výborné vianočné trubičky, ktoré práve piekla pani Antónia Janegová, zdobili sme stužkami a drôtikmi drevené vianočné stromčeky pod vedením pána Ivana Slezáka a vyrábali papierové ozdoby pod taktovkou pani Emílie Bondorovej. Domov sme odchádzali plní zážitkov a dobrej nálady.